Un espai d'aprenentatge, d'intercanvi, d'immersió, de festa.

Què és?

La Violinada és una trobada de violins i instruments afins que genera un espai d'aprenentatge, d'intercanvi, d'immersió i de festa a l'entorn de diverses maneres populars d'emprar l'instrument. Es realitzen tallers amb professors i músics experimentats voluntaris, es fan col·loquis i xerrades, concerts, balls, àpats conjunts, corrandes, vetllades, mostres, tallers de dansa i sessions d'improvisació. 


Història...

La Violinada fa la seva primera edició el febrer de 2008 a Argelaguer. L'organització fundacional era una comissió formada per Guillem Ballaz, Anaís Falcó i Francesc Tomàs. Davant el seu èxit, necessitat, i ganes de continuar es segueix celebrant fins al dia d'avui amb una comissió que inclou també a Aniol Nebot. Es realitza a l'entorn del 2n cap de setmana de febrer, amb possibilitat de variació segons el calendari festiu. La Violinada és ara mateix una trobada de referència pel que fa al violí tradicional a Catalunya.

Han participat  com a mestres convidats a La Violinada...

Francesc Tomàs "Panxito", Laura Plasència, Gabriel Lenoir (Flandes), Christian Pacher (Peitau), Joan-Claudi Arrosères (Béarn, Occitània), Guillem Ballaz, Anaís Falcó, Es Revetlers (Mallorca), Ramon Cardona, Xavier Rota, Clémence Cognet (Alvèrnia), Placida Staro (Emilia-Romagna), Elisa Lorenzini (Emilia-Romagna), Alasdair Fraser (Escòcia), Natalie Haas (Califòrnia), Simone Lambregts (Holanda-Catalunya), Quico Pugès (Catalunya), Miquel Àngel "Campaner" (Mallorca), Israel Iberri (Mèxic), Simao Hernández (Mèxic), Ernesto Anaya (Mèxic), Panda de Verdiales de Baños del Carmen (Màlaga), Xavier Vidal (Carci) i altres...